Ambassade en Consulaten van België in Noorwegen en IJsland

België in Noorwegen en IJsland

U bent een Belg die onlangs naar Noorwegen is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Oslo? U reist als toerist door Noorwegen en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Noorwegen en IJsland gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

Nieuws

21 Mar

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking en Digitale Agenda Alexander De Croo trekt woensdag en donderdag samen met Startups.be en Close the Gap op tweedaagse tech-missie naar Kenia, het ‘Silicon Savannah’ van Afrika. Nairobi is één van de belangrijkste tech hubs van Afrika met een bruisende startup scene. Onder impuls van minister De Croo neemt Digital for Development (D4D) sinds enkele jaren een centrale plaats in het Belgische Ontwikkelingsbeleid dat digitalisering wil inzetten als hefboom voor ontwikkeling.

20 Mar

Vanaf vandaag zijn er elke dinsdag en donderdag vluchten tussen Brussel en de Chinese stad Shenzhen. Vicepremier en minister van Buitenlandse Didier Reynders is tevreden dat Hainan Airlines deze derde nieuwe rechtstreekse lijn tussen België en China opent

19 Mar

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag in een onderhoud met Rode Kruis voorzitter Peter Maurer de verdubbeling van de Belgische bijdrage aan het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC) toegezegd. De komende drie jaar zal België in totaal 25,5 miljoen euro bijdragen aan de algemene werking van het ICRC. Voor specifieke conflictgebieden reserveert België bijkomende middelen.

14 Mar

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken veroordeelt de moordaanslag die gisteren in Beit Hanoun, in de Gazastrook, werd gepleegd tegen de eerste minister van de Palestijnse Autoriteit Rami Hamdallah.

08 Mar

Vandaag is Internationale Vrouwendag. Ondanks heel wat vooruitgang in veel landen moet er nog altijd voor vrouwenrechten worden gevochten. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders nodigde daarom vandaag in het Egmontpaleis in Brussel een grote groep vrouwelijke topsporters uit. Onder meer Ingrid Berghmans, Kimberley Buys, Vanina Ickx, Aurélie Romanini, Sandrine Tas, Gella Vandecaveye en de Red Panthers - het nationale vrouwenhockeyteam - gingen op zijn uitnodiging in.